"KENNIS IS MACHT, kennis delen is kracht"

Let's L-IME

L-IME breidt uit met twee ervaren professionals

Onafhankelijk ICT & innovatie adviesbureau voor de advocatuur, L-IME, breidt het team met twee Legal IT consultants uit om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen. Marktkenners Victor Vandersmissen en Rob Ameerun komen het bestaande team versterken.

Sinds de oprichting in 2017 heeft L-IME een continue groei doorgemaakt. Steeds meer advocatenkantoren doen een beroep op de kennis en dienstverlening van het adviesbureau waardoor uitbreiding van het team onvermijdelijk werd.

Lees meer

Van Iersel Luchtman Advocaten migreert succesvol naar een best-of-breed omgeving

Hoe krijg je het als kantoor voor elkaar om een migratie volledig online voor te bereiden en dan succesvol live te gaan met een nieuwe kantooromgeving? Dat kan alleen met een strakke planning én goed geoliede interne organisatie. Eva Peeters (externe projectmanager L-IME) praat over dit succesvolle project met Willy van Oosterhout (controller) en Frank Smetsers (advocaat en partner) van Van Iersel Luchtman Advocaten.

Lees meer

De doorwerking van een fusie in een nieuwe ICT omgeving

Eens in de zoveel tijd heb je een project dat een speciaal plekje in je hart krijgt. Bijvoorbeeld door de unieke hulpvraag, de complexe uitvoering of het prachtige resultaat. Het project dat we draaiden bij La Gro Geelkerken advocaten is op alle drie die facetten exceptioneel te noemen. In dit grootschalige IT-project werden, zoals het kantoor zelf zegt, verschillende keukens samengevoegd. Een gesprek met Sandy Rietveld Nielsen en Gerard Gort van La Gro Geelkerken. 

Interview met Sandy Rietveld Nielsen (IT Strategy Manager) en Gerard Gort (advocaat en partner) van La Gro Geelkerken advocaten en Eva Peeters (L-IME)

Lees meer

Marjan Hermkes wint felbegeerde prijs: de European Women in Legal Tech award voor Professional Services

Marjan won onlangs de European Women in Legal Tech award in de categorie Professional Services!
Het doel van deze onderscheidingen is het etaleren van de belangrijke bijdragen die vrouwen leveren aan de legal tech wereld. Het winnen van de European Women in Legal Tech award is voor haar de kers op de taart. In deze blog vertelt Marjan meer over wat innovatie nou is en wat het nog meer kan betekenen. Want: what's in a name?  

Lees meer

KEI wordt DT

Het is al weer twee jaar geleden dat project KEI werd stopgezet. Heel snel daarop is de Raad voor de Rechtspraak begonnen met het uitwerken van een nieuw plan om de rechtsgang digitaal toegankelijk te kunnen maken voor burgers, advocaten en andere externen. Project DT is dit traject gedoopt. Maar hoe ziet Project DT eruit? In dit blog vertellen we je daar alles over! 

Lees meer

Kleos Benchmark advocatuur 2020

Ook dit jaar heeft Kleos (Wolters Kluwer) weer een uitgebreide benchmark uitgevoerd onder kleine en middelgrote advocatenkantoren. De resultaten daarvan hebben wij natuurlijk doorgenomen en we pikken er hier aan paar opvallende aspecten uit.

Lees meer

De IT blauwdruk van je kantoor: de begane grond

De fundering is gelegd door een goede basis infrastructuur en de basisapplicaties. Daarmee kom je toe aan de eerste woonlaag: de begane grond. Een woonlaag die elk huis heeft en waar dus de kamers in terugkomen die elk huis moet hebben, zoals een hal, de keuken en het toilet. Om de vergelijking terug te brengen naar de IT inrichting van je kantoor: die toepassingen die direct gelieerd zijn aan het krijgen van grip op de productie van je kantoor: documenten! En het sleutelwoord daarbij is: efficiency.

Lees meer

De IT blauwdruk van je kantoor: de fundering

Digitale transformatie

Digitale transformatie is een middel om je kantoor succesvoller, veiliger en wendbaarder te maken. Maar dit gebeurt niet vanzelf. Je zult hier echt iets voor moeten doen. De inzet van flexibele, schaalbare technologie om goed te kunnen reageren op veranderingen die zich voordoen, is slechts een onderdeel van de stappen die leiden naar een digitaler kantoor. 

In deze tweede blog uit de serie lichten we toe welke keuzes er te maken zijn bij de belangrijkste bouwfase: de fundering!

 

Lees meer

De IT-blauwdruk van je kantoor: de bouwgrond

Digitaliseren: de heilige graal?

In het boek ‘De advocatuur als onderneming - Een gids voor de succesvolle en winstgevende exploitatie van een advocatenkantoor’ schrijven Marjan en Eva in het hoofdstuk over digitalisering: “Kantoren gaan massaal digitaal. Er is echter één probleem: digitale transformatie gaat niet over technologie”.
Het gaat over het bouwen van een huis. 
 
In deze eerste blog uit een serie lichten we toe welke bouwfasen er zijn, waarom je met het fundament moet beginnen met de zolder in je achterhoofd.

Lees meer

Interview Eva Peeters - Lexxyn

Voor het ebook van Lexxyn over praktijkmanagementsystemen in de advocatuur gaf Eva Peeters een interview over de rol van de onafhankelijk adviseur in een selectietraject voor nieuwe software.
Ze gaat in op de keuzes die er te maken zijn, de long- en shortlist en het implementatietraject dat volgt op de gemaakte keuze.

Het volledige interview lees je hier!

Lees meer